Miroslav Antić

ANTIC.org-SNN

Srbija Kolumbija

leave a comment »


DRAGAN J. VUČIĆEVIĆ – DOSTA ZLOČINA!

Srbija Kolumbija

Ljuba Milanović, savetnik ministra zdravlja za borbu protiv korupcije, optužio je specijalnog tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića da štiti mafijaše!

Milanović je na državnoj televiziji rekao da je Radisavljević sa spiska za hapšenje u aferi „svinjski grip" izbrisao osam zvučnih imena – od bivšeg ministra zdravlja do rođene sestre Milke Forcan! I još je naglasio da su u borbi protiv korupcije najveći problem stalni pritisci iz kabineta predsednika Borisa Tadića!?!

Sve je ovo Ljuba Milanović, bivši šef policijske jedinice „Poskok", rekao u utorak ujutro. Danas je subota. I još se ništa nije desilo. Ništa, osim što je čitav slučaj pažljivo zataškan u javnosti! Kako je to moguće? Pa, tako što Srbijom vladaju korumpirani skotovi, tako što u ovoj zemlji nema prava i pravde, već samo političke (zlo)upotrebe zakona, tako što se ovde hapsi ne po zakonskom paragrafu, već po marketinškoj proceni stranačkog interesa, tako što su srpski mediji uspešno transformisani u staljinističke žurnale severnokorejskog tipa!

Iako, dakle, skrajnut i u javnosti zatrpan navodno važnijim temama, slučaj „Milanović" raskrinkava zločinačku suštinu dosističkog režima. Režima koji se temelji na lažima, obmanama i međusobnim ucenama. Režima koji je sav ogrezao u prljavim parama i smrdljivim interesima. Režima koji je od Srbije napravio balkansku Kolumbiju. Jer valjda je još samo u Kolumbiji moguće da savetnik ministra optuži specijalnog tužioca da je mafijaš, a da se potom ne desi baš ništa! Valjda je još samo tamo moguće da najugledniji policajac u zemlji javno osumnjiči predsednički kabinet za korupciju, a da to baš ni za koga u zemlji nije tema!?!

Razumemo se, ljudi moji, da je Srbija uređena i normalna država, neko bi ovog vikenda uveliko bio u zatvoru. Ili Milanović, ako laže, ili Radisavljević, ako štiti lopove! Ili Milanović ako nema dokaza za svoje optužbe ili članovi predsedničkog kabineta ako sprečavaju borbu protiv korupcije! Ovako, svako od nas je slobodan da zaključi da je Srbija mafijaška država, a srpska vlast mafijaški servis!

Elem, ako je vladajućim dosistima namera bila da potpuno obesmisle politiku, onda su u tome uspeli. Samo, oni bi morali znati da se iz ovog besmisla mogu izroditi dva scenarija. Prvi je „Pozitivna Srbija", a drugi, nažalost mnogo izvesniji, jeste Vajmarska Srbija.

Ko razume, shvatiće…

DRAGAN J. VUČIĆEVIĆ

http://www.pressonline.rs/sr/kolumne/story/193027/Srbija+Kolumbija.html

Written by Mika

16. decembra 2011. u 18:28

Objavljeno u Uncategorized

Postavi komentar