Miroslav Antić

ANTIC.org-SNN

NEBOJŠA MALIĆ: DRESIRANA FOKA, POPUNJENI ALBUM I ZAMENA TEZA

leave a comment »


NEBOJŠA MALIĆ: DRESIRANA FOKA, POPUNJENI ALBUM I ZAMENA TEZA

četvrtak, 21 jul 2011 12:09

Siroti Bota – posle Hadžića Srbima više nema šta da obeća, a Imperiji više nema koga da isporuči

Haška inkvizicija ima razloga da slavi jučerašnje hapšenje Gorana Hadžića. Time su popunili svoj album „Sve srpske vođe devedesetih". Žutokrate će reći da i Srbi imaju razloga da se raduju, ali to, kao i obično, nije istina. Iako je haški spisak isporučen, već sutra će se pojaviti neki novi uslovi i zahtevi. U sado-mazohitičkom odnosu kakav predstavlja „partnerstvo" Srbije i Imperije ništa drugo nije ni moguće.

Vrhovni Žutnik veli da se ovim završava „turobna stranica naše istorije". Za koga? Njemu prinošenje žrtava inkvizitorima uopšte nije bilo turobno. Svako hapšenje, svako izručenje, svaka povorka iz Centralnog zatvora prema aerodromu i let za Sheveningen samo su služili da njega i njegove predstave kao jedinu političku opciju koja Srbiju može da drži pod kontrolom u ime Imperije, uz obećanje da će je pre ili kasnije „transformisati" u Žutiju.

Ali evo, stiglo se do kraja haške liste, a, uprkos silnom trudu, Žutije još nema. Niti je došlo do obećanog prijema u ulazni hodnik za predsoblje čekaonice za kandidaturu u EUropskoj uniji. A evo, makar i letimičan pogled na EUropski atar otkriva da od žutih obećanja blagostanja i lezilebovanja po učlanjenju ne bi bilo ništa čak i da je do njega došlo. Siroti Bota – Srbima više nema šta da obeća, a Imperiji više nema koga da isporuči.

NOVE OBAVEZE? Možda je zato izjavio: „Ne očekujem nikakve reakcije iz EU povodom hapšenja Hadžića jer je to bila obaveza Srbije".

Šta li je još sve „obaveza" Srbije?

Samoukidanje, po svemu sudeći. Inače njihovi (ali ne naši) „partneri i prijatelji" u Briselu i Vašingtonu neće biti zadovoljni. A zna se da je njihovo zadovoljavanje najviši cilj na planeti.

Što se samog Hadžića tiče, optužnica protiv njega je naprosto smešna:

„U optužnici se navodi da je Goran Hadžić, kao predsednik Vlade Srpske autonomne oblasti Slavonija, Baranja i zapadni Srem, i nakon toga kao predsednik Republike Srpske Krajine (RSK), učestvovao u udruženom zločinačkom poduhvatu kao saizvršilac.

Svrha tog udruženog zločinačkog poduhvata bila je da se silom trajno ukloni većina hrvatskog i drugog nesrpskog stanovništva sa otprilike jedne trećine teritorije Republike Hrvatske s ciljem da to postane deo nove države pod srpskom dominacijom." (RTS, preko Vaseljenske TV)

KOME TREBA DA SE SUDI Kakva crna „nova država pod srpskom dominacijom"? Kakav udruženi zločinački poduhvat? Pored ovakve Republike Hrvatske, gde su Srbi prvo izbačeni iz ustava a potom silom proterani, tako da ih danas ima tek u tragovima? Posle transkripta sa Briona, koji nedvosmisleno dokazuje da je na delu bio udruženi poduhvat (za njih herojski) da se na teritoriji omeđenoj Titovim granicama stvori etnički čista hrvatska država? I taj poduhvat je uspeo samo zahvaljujući podršci onih istih zemalja koje danas finansiraju Haški tribunal, a Srbiji drže lekcije iz ljudskih prava i ratnih zločina, dok širom sveta uvode demokratiju bombama.

Ništa to ne smeta Vrhovnom Žutniku da na svaki zahtev sa zapada reaguje kao dresirana foka. Ako ikome treba da se sudi, onda je to on – izvršilac udruženog zločinačkog poduhvata da Srba u okrnjenoj i okupiranoj republici Srbiji ostane manje nego što ih danas ima u Hrvatskoj.

Sivi Soko

Advertisements

Written by Mika

21. jula 2011. u 17:33

Objavljeno u Uncategorized

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: