Miroslav Antić

ANTIC.org-SNN

Генерал Радиновић: НАТО извози крваву демократију

leave a comment »


Генерал Радиновић: НАТО извози крваву демократију

У Београду, 24. марта 2010. године, у Малој сали Коларчеве задужбине, одржана је трибина под називом: НАТО бомбардовање Србије 1999. године: шта се никад не сме заборавити. На трибини је говорио проф. др Радован Радиновић, генерал у пензији.

Агресија која нам се догодила, не сме никад да се заборави, рекао је генерал Радиновић. Данас се уместо овог термина све више употребљава реч “бомбардовање” или “интервенција”, што су еуфемизми, којима се прикрива стварна природа онога што је над нама извршено. Радије користим термин “ново европско варварство”, којег је 1999. године употребио професор Зуровац, рекао је генерал.

Нема државе која не би пописала жртве рата међутим код нас оне нису пописане, с изузетком цивилних и војних жртава. Међу цивилним жртвама било је осамдесет и осморо деце.

Генерал Радиновић је навео чињеницу да данас евро-атлантски лобисти стално истичу чињеницу да је наш режим био крив за агресију. То није тачно, тврди Радиновић: “Лично сам био на Конференцији у Бечу 8. 10. 1998. године, када ми је заменик председавајућег ОЕБС рекао – ништа не можете учинити, ви ћете свакако бити бомбардовани”. Ова агресија је била дуго планирана.

Најпре је ширена вишедеценијска пропаганда о српској кривици.

Затим је злоупотребљен ОЕБС под руководством Вилиама Вокера, ради вршења субверзивне операције.

Вршено је стално застрашивање и јачање унутрашње поделе у земљи.

На Косову и Метохији је изазивана криза и подржава сепаратистичка и терористичка војна организација (ОВК).

На крају је дошло и до оружане интервенције НАТО са ракетно-авионским ударима по територији СРЈ.

Зашто смо нападнути? Ово објашњавају многе теорије, али се циљ агресије могао остварити и без тога. Мислим смо нападнути из мржње.

Што се саме агресије тиче, генерал је подсетио да се радио о вишедимензионалној агресији дугог трајања. Иначе, и сам концепт разбијања СФР Југославије, био је антисрпски, пошто је та држава била у виталном интересу српског народа, који је желео да живи у једној држави.

Ради илустровања вишедимензионалности агресије, генерал Радиновић је подсетио на неколико њених облика: Најпре је ширена вишедеценијска пропаганда о српској кривици, а затим је злоупотребљен ОЕБС под руководством Вилиама Вокера, ради вршења субверзивне операције. Вршено је стално застрашивање и јачање унутрашње поделе у земљи. На Косову и Метохији је изазивана криза и подржава сепаратистичка и терористичка војна организација (ОВК), да би на крају дошло и до оружане интервенције НАТО са ракетно-авионским ударима по територији СРЈ.

Подсетивши на касније повлачење тужбе за ратну одштету, генерал Радиновић је навео главну последицу- отимање дела територије и стварање друге албанске државе на Балкану.

“Не верујмо у шарене лаже НАТО који извози крваву демократију”, подсетио је генерал Радиновић. Силом нам је отет део територије. Албанци су формирали своју другу државу на туђој територији и ми њу не смемо никад да признамо.

Важно је знати, рекао је ген. Радиновић, да наша војска у рату није поражена. Резолуција 1244 гарантује суверенитет и територијални интегритет наше земље. Међутим, након 2000. године, наша држава је прихватила концепт “поражене земље”. Послала је свој војни и полицијски врх у Хаг. На тај начин, држава је себе делегитимисала.

“Не верујмо у шарене лаже НАТО који извози крваву демократију”, подсетио је генерал Радиновић. Силом нам је отет део територије. Албанци су формирали своју другу државу на туђој територији и ми њу не смемо никад да признамо.

http://www.slobodanjovanovic.org/2011/03/25/general-radinovic-nato-izvozi-krvavu-demokratiju/

Advertisements

Written by Mika

20. aprila 2011. u 17:45

Objavljeno u Uncategorized

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: