Miroslav Antić

ANTIC.org-SNN

Trifković: Smetam muslimanskom lobiju

leave a comment »


http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/119895/Trifkovic-Smetam-muslimanskom-lobiju

Trifković: Smetam muslimanskom lobiju

Komentara 2

| veličina teksta:+

Granična policija na aerodromu u Vankuveru zabranila je ulaz u Kanadu političkom analitičaru iz Čikaga Srđi Trifkoviću, koji je trebalo da održi predavanje na Univerzitetu Britanska Kolumbija u tom gradu.

Trifković navodi da mu je ulazak u Kanadu zabranjen zbog "lažnih i nameštenih razloga" nakon kampanje, koja je počela kada je bosansko-muslimanski propagandni front, koji sebe naziva Institut za istraživanje genocida Kanada, zatražio da mu se zabrani predavanje na Univerzitetu Britanska Kolumbija u Vankuveru 24. februara.

"Kampanja koja je usledila uskoro je prerasla u zahteve da me se drži dalje od cele Kanade čemu su se vlasti sada priklonile", naveo je Trifković u tekstu pod naslovom "Zabrana ulaska u Kanadistan", koji je objavljen u časopisu "Kronikls magazin".

Nepodoban za muslimane: Srđa Trifković

On je dodao da je posetio Kanadu 10-ak puta od kraja rata u BiH i da je tokom jedne posete u februaru 2000. godine bio ekspertski svedok pred kanadskim donjim domom u Otavi.

"Zašto bi kanadske vlasti iznenada odlučile da mi ne daju da uđem u zemlju i to zbog tako lažnih i nameštenih razloga? Pa zato što su im musimani rekli da to urade", rekao je Trifković.

On je ocenio da se čini da je danas "neprihvatljiv" zbog kontakata sa liderima bosanskih Srba tokom 90-tih godina, dodajući da nikada nije bio jedan od njihovih zvaničnika i da je to ponovio nedavno u jednom od svedočenja pred Tribunalom u Hagu.

Trifković je dodao da je imigracioni radnik u Vankuveru odlučio da ono što je bilo dovoljno dobro za Hag, nije dovoljno dobro za Kanadu.

"Njenu odluku je očigledno neko drugi već napisao pre mog dolaska. Ona je toliko bila neupućena da me je pitala da li je predsednik Vojislav Koštunica bio osuđivan za ratne zločine", rekao je Trifković i dodao da je u četvrtak, nakon šestočasovnog zadržavanja i sporadičnog ispitavanja na aerodromu, ispraćen na let za američki grad Sijetl.

Ispostavilo se, navodi Trifković, da sam neprihvatljiv zbog "kršenja ljudskih ili međunarodnih prava, jer sam zabranjena ličnost u službi vlade koja je, po mišljenju ministra, umešana ili bila umešana u terorizam, sistematsko ili grubo kršenje ljudskih prava, ili genocid, ratni zločin ili zločin protiv humanosti u okviru pododredbi 6 (3) do (5) Zakona o zločinima protiv čovečnosti i ratnim zločinima".

On podsetio da je bivši kanadski ambasador u Jugoslaviji i predsedavajućeg Fondacije "Lord Bajron" Džejms Biset ukazao da Institut za istraživanje genocida Kanada već godinama negira genocid iz Drugog svetskog rata.

"Ono što je smešno i nečuveno jeste da već godinama taj institut, čiji je direktor Edin Ramić, negira genocid iz Drugog svetskog rata i pokušava da ukalja reputaciju jednog od najistaknutijih kanadskih oficira generala Luisa Mekenzija", istakao je Biset prošle sedmice u tekstu pod naslovom "Institut za istraživanje genocida: oni koji negiraju genocid, licemere i ubice ličnosti", koji je objavljen na sajtu Fondacije "Lord Bajron".

Trifković je istakao da ko zna šta može da ga čeka ako dođe u neku drugu zemlju sa jakim muslimanskim lobijem.

"Izručenje za suđenje u Sarajevu? Duga i iscrpljujuća pravna bitka bi bila kako bi se to sprečilo", kazao je on.

Advertisements

Written by Mika

26. februara 2011. u 10:39

Objavljeno u Uncategorized

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: