Miroslav Antić

ANTIC.org-SNN

АГОНИЈА ЕВРОПЕ У ЦИВИЛИЗАЦИЈСКОМ РАТУ

leave a comment »


АГОНИЈА ЕВРОПЕ У ЦИВИЛИЗАЦИЈСКОМ РАТУ
Пише: Светозар Радишић
четвртак, 13 јануар 2011 10:30
ГЛОБАЛИСТИЧКА КОНЦЕПЦИЈА ЗА СТВАРАЊЕ НЕОРОБОВЛАСНИЧКОГ ПОРЕТКА У СВЕТУ ПОКАЗАЛА СЕ КАО ВЕОМА ЕФИКАСНА ПРОТИВ ИСТОЧЊАКА, СЛОВЕНА, ПРАВОСЛАВЉА И СРБА

Садашњу агонију Европе описали су савременици Напуљског философа Бенедета Крочеа, попут Карла Сфорце, Лиуђи Пирандела, Томаса Мана, Андреа Жида, Пола Валерија, а наговестио је и Семјуел Хантингтон предвиђајући „сукоб цивилизација“. Најумнији људи с почетка 20. века знали су шта следи када свет воде декадентне Сједињене Америчке Државе, а Хантингтон се преварио само у једном – није схватио да је рат цивилизација постојао од њиховог настајања. У Европи се, како је то рекао Пол Валери, сукобљавају западна, квантитативна и источна, квалитативна цивилизација, а све што Европљани доживљавају су последице тог сукоба.

Занимљиво је да су у источним земљама често постојале поделе на „прогресивна“ прозападне и „назадне“ националне снаге. У Русији је из тежње да се мисли и живи као на Западу настао Санкт Петербург, ликом на Венецију. У Србији је спевана и песма у којој се помиње „западњачка река“. Источна суптилна духовност је сметала ефикасности и прорачунатом позитивизму.

Нажалост по Европљане и читав људски род побеђују похлепни и похотни мега финансијери Запада, чија је философија заснована на самопрождирућем кабалистичком низу. Европску унију из Европске комисије предводе слуге најимућнијих финансијера обједињени староегипатским магијским иницијацијама. Недовољно развијени ум „светске елите“ не успева да реши проблем све веће насељености планете Земље у условима претварања природних рудних и енергетских потенцијала у робу, очевидног недостатка енергије и опште загађености и заражености живих бића и животне средине.

„Чујте Срби“ ништа се променило није од времена када су Владимир Дворниковић, свети владика Николај Велимировић, Милош Црњански, Јован Дучић и Рудолф Арчибалд Рајс говорили да „Стара дама“ (Европа) никад неће опростити Србима што имају другачије писмо, припадају византијској култури, имају крсну славу и фреске, знају шта је частољубље и правдољубље…

УМИРЕ ЕВРОПСКИ МОРАЛ

Злурадују се обични, опљачкани људи када чују да је ухапшен неки од њихових дојучерашњих вођа. Реч хапшења се све чешће помињу уз имена политичара. Слободан Милошевић, Мило Ђукановић, Хашим Тачи, Агим Чеку, Иво Санадер… Све чешће се помиње да су неки од њих као што су Алија Изетбеговић, Фрањо Туђман, Јосип Броз…. измакли судским процедурама. Свакодневно се помињу имена политичара који су стекли иметак у правним процедурама које омогућавају пљачку. На Интернету се праве анкете о томе ко је најкорумпиранији политичар (Млађан Динкић, Божидар Ђелић, Бојан Пајкић, Борис Тадић, Драган Шутановац, Ненад Чанак, Вук Драшковић…), или ко се од „тајкуна“ више и брже „снашао“ Мишковић, Карић, Шарић, Беко, Марковић, Митровић, Ђилас… Једно је сигурно да се наведеним људима допао западњачки, материјалистички начин размишљања и да нико од њих не мисли да су људи све гладнији због њихове похлепе.

У Србији, због западњачког односа према истини, политичари више брину о хомосексуалцима, него о отворено прозваним и угроженим источњацима, словенима, православцима и Србима. У још увек српској Србији, коју су окупирали Европска комисија и НАТО преко својих доушника и истомишљеника. Тешко је доказати тзв. демократама да демократија не постоји, када они то до сада нису схватили. Још је теже да схвате да је свет подељен на Исток и Запад и да су они инструменти помоћу којих Запад поништава Исток. Никад очигледније и отвореније није изгледао рат те две цивилизације.

Срби су се одрођавали у процесима германизације, латинизације, покатоличавања, исламизације, арбанизације… Свеже су ране настале одвајањем Срба из Босне и Херцеговине, Македоније и Црне Горе. Од Титове одлуке да настану три нова народа Муслимани (верници), Црногорци и Македонци. Сада Срби не могу до својих Плитвичких језера, крај којих су вековима живели, а туђинци су у северној Македонији и северној Црној Гори. Запад наставља свој продор и сваколико освајање простора преко реке Дрине.

Уз очевидни губитак слободе (Срба је све мање бројно, а још већи проблем је што се потискују из политичких, школских, медијских, правних, културних и осталих система. Сви су заштићенији од Срба, јер они у Србији нису мањина. Граница између истока и запада постала је фатална за Србе.

ХАШИМ ТАЧИ – РАТКО МЛАДИЋ 1:0

Мада је сулуда идеја да Србија и Срби буду под санкцијама због било каквих поступака Србина рођеног ван Србије, ту врсте примене прекомерне силе од стране Брисела и Стразбура српски владари су благонаклоно прихватили. Стога је председник Србије Борис Тадић, 12. новембра 2010, уочи посете Италији, изјавио је да је хапшење хашког бегунца Ратка Младића „велика обавеза за српску државу и њену демократију“ и да ће, независно од захтева Европске уније (ЕУ) и Хашког трибунала, Београд свакако ухапсити Младића, јер је „оптужен за ратне злочине и према домаћим законима“.

Можда је разлог за таква схватања Бориса Тадића чињеница да ни он није рођен у Србији, или истина да је тек недавно постао пуноправни грађанин Србије, па му је веза са Ратком Младићем свежа и снажна, будући да га сматра својим истинским сународником. Тек, нелогично је да хапси држављанина суседне, пријатељске земље Републике Српске настале комадањем катастарски српских простора.

Изјаве председника Србије Бориса Тадића у вези са генералом Ратком Младићем нису ретке. Он је већ изјавио да садашња Влада Србије чини апсолутно све што је у њеној моћи да лоцира и ухапси хашког оптуженика Ратка Младића: „Верујем да ћемо га временом успешно лоцирати и ухапсити… Протеклих 15 година, морам са жаљењем да кажем, није увек било политичке воље за његову екстрадицију“, рекао је Тадић и насликао се верно.

У ствари, ти ставови демократе, који је постао најважнији српски политичар подршком мање од 33 одсто људи који имају право гласа, показују суштину цивилизацијског рата. Такав морал није постојао у византијској култури. Реч је о доказу да тренутно побеђује западна, квантитативна цивилизација у којој ништа није свето. Како би било добро да српски владари прочитају Душанов законик и „Номоканон“.

Београдска администрација се понаша као свака власт пораженог и окупираног народа, у чијој су држави од стране неописиво надмоћнијег непријатеља недавно уништени инфраструктура и основни услови за живот. Зато је логично да тужилац за ратне злочине, Владимир Вукчевић, који ревносно као да је службаник НАТО-а тражи Ратка Младића, изјави: „Хаг неће реаговати за случај Тачи“. Није ни покушао да каже да то није правно коректно.

Али, понижавање понижених и поражених у цивилизацијском рату се наставља. Председник Србије Борис Тадић изјавио је у Београду у среду увече (15. децембра 2010.), да је спреман да разговара са премијером Косова Хашимом Тачијем, упркос томе што се Тачи доводи у везу са доказаним злочинима над Србима: „Морамо да преговарамо са сваким кога косовски Албанци изаберу за свог легитимног представника”, рекао је Тадић. Уз то је истакао да треба проверити наводе из извештаја известиоца Савета Европе Дика Мартија о продаји органа Срба које су заробили припадници бивше Ослободилачке војске Косова, а који се доводе у везу са Тачијем. Да би се знало ко му је ментор „први међу српским дократама“ је додао да и међународна заједница (непостојећа организација) „мора да заузме став” у вези са извештајем Мартија о злочинима на Косову.

Одмах су се огласили новопретпостављени балканских политичара. Након што је Тачи изјавио да му Дик Марти не може ништа, пошто ускоро иде у Сједињене Државе, портпарол Стејт департмента Филип Краули је оценио да те тврдње неће значајније променити америчке односе са Приштином, те да ће САД наставити сарадњу са Хашимом Тачијем и поред извештаја Савета Европе који га доводи у везу са злочинима. Невиност до пресуде не важи само за Србе. Ратка Младића морају да хапсе да би Србија била кандидат за Европску унију, а Хашима Тачија не морају, јер су његови ментори српски непријатељи а шиптарски пријатељи. С разлогом.

Уосталом, Филип Краули је морао да испоштује невероватну присност државне секретарке САД Хилари Клинтон у сусретима са Хашимом Тачијем. Стога је подвукао оно што би рекао и Ричард Холбрук да је хтео да остане доследан у односу на др Радована Караџића: „У овом тренутку, и узевши у обзир да је свако невин док се не докаже супротно, он је актуелни премијер и наставићемо да сарађујемо са њим… Америчко-косовски односи су засновани на узајамном интересу, а не на некој посебној личности“.

ПАПСТВО – СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА 1:0

У још једном походу западних похлепника на исток, ради сваковрсног харања и уништавања културних тековина, очевидно је да папство уз масонерију има главну улогу. Једнако је прозирно да су разбијачи Српске православне цркве екуменисти који су се први поклонили папи. Екуменисти свакако нису објединитељи религија, као што се представљају. Они уз „Њу ејџ“ покрет стварају планетарну религију ради лакшег владања људима у тзв. новом светском поретку, чији је крајњи циљ неоробовласничко друштво „великог брата“. То што је папа спреман да под своју контролу и као своје поданике (по)стави поглаваре свих класичних религија (хришћанство, ислам, јудеизам, будузам, хиндуизам), затим сатанисте, гностике, врачеве и шамане, не значи помирење, него уништавање православља. Ретко коме није јасно да признавање папе за врховног верског поглавара планете и промена календара значи да је римокатолицизам право славље, а тада православље нестаје.

Одрицање од српства и светосавља, чак и људи који припадају цркви, је највећи пораз који је до сада доживела квалитативна цивилизација. Велики проблем ватиканаца је истинско веровање светосаваца. Као што српски политичари греше када поштују нехумане одлуке стразбурско-бриселских „хуманиста“ огрезлих у злочине против мира, тако Патријарх српски и Синод СПЦ нису смогли довољно хришћанске духовне снаге да угосте чајем и саслушају промрзле црноречке монахе окупљене пред зградом Патријаршије у Београду. То се зове небрига. Неки црквени великодостојници својим ноншалантним понашањем, неодмереним речима, коришћењем телохранитеља и луксузних џипова подсећају на понашање папе и његових гостију када се у просторијама на Тргу Светог Петра у Ватикану наводно обраћају Богу у ритму там-там бубњева и музике за плес. На срећу постоји обимна литература, а у последње време све више филмова и видео записа, који сведоче о покушајима да се докрајчи православље у Србији. Проблем Ватикана је слаба вера „црквене елите“ и још више светосавско искрено веровање у вечност душе. Срљање према 2013. години очевидно произилази из непознавања или ниподаштавања историје – мајке знања. Римокатолички симболи који се шире Србијом само су још један доказ могућег пораза источне цивилизације. У сусрет поразу су загрљени први пут црква и држава – политичари и свештеници су се поново ујединили. Некада су заједно били на страни српског народа, а сада то не смеју да буду. Уосталом, национализам је највећа опасност за „нови светски поредак“. Као да је јуче те речи изговорио принц Леополд Бернард, оснивач групе „Билдерберг“. У сукобу између Истока и Запада полако нестаје и словенска душа. Њу више нико и не помиње.

Иако су људи источног духа (на основу генетике, због поднебља) бројнији и присутнији у Србији од људи западног духа, „источњаци“ немају никаква права, а непрестано трпе менталну тортуру слушајући речи тзв. демократа „Србија се определила за ЕУ и стандарде Запада“.

Нажалост, или на срећу, већ се може предвидети крај сукоба две најснажније цивилизације. Када неконтролисано зло са запада продре у источне душе настаће и коначни обрачун, у којем ће се сажимати зло. Запад ће бити поништен. Уосталом, генатска предност Истока је у притајеној мудрости и дубоко развијеном предосећају. Душе Истока које су се прозлиле наметнутим, западним начином живота и мамонистичким схватањем, починиће највећу одмазду у историји људског рода без кајања, несхватајући да су изабрале праву страну у сукобу подсвесно – генетски.

http://www.svetozarradisic.com

http://www.vidovdan.org/2010-03-28-13-57-42/6266-2011-01-13-09-39-23

Advertisements

Written by Mika

17. januara 2011. u 17:50

Objavljeno u Uncategorized

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: