Miroslav Antić

ANTIC.org-SNN

Crnogorski alfabet

leave a comment »


IZ DIPLOMATSKOG UGLA

Crnogorski alfabet

Profesor Jelica Stojanović se pita "odakle toliko Hrvata koji se pojavljuju kao pokrovitelji crnogorskog jezika" u ekipi koja falsifikuje srpski jezik, jer su tu, pored Adnana Čirgića, hrvatski "lingvisti" Josip Silić i Ivo Pranjković. Pitanje logično: kako to da Hrvati prave "crnogorski" jezik? Motiva ima više. Prvi, manje važan, jeste što su Hrvati ispraksovani na falsifikovanju srpskog jezika, a neuki su da svoju čakavicu pretvore u hrvatski jezik. Tako je Vatroslav Jagić, još 1896. prepravio, u Beču, srpski u bosanski što je prihvatio Benjamin Kalaj, habzburški okupator srpske Bosne. Drugi, je što se među milogorcima lako mogu naći vozači glisera za Bari, ali teško "stručnjaci" za falsifikovanje srpskog jezika. Ni mafijaši ne mogu tako nisko da padnu. Treći razlog je nastavak ustašoidnog dukljanskog projekta «crvene Hrvatske», pri čemu su Crnogorci Drljevićevi i Štedimlijini "crveni Hrvati". Četvrti je razgradnja srpskog nacionalnog bića, jer se na udaru evroatlantista nalazi sve što je srpsko i pravoslavno, kao prepreka pristanku na okupaciju i promjenu identiteta, na duhovni i biološki nestanak srpstva. Naime, Srpska pravoslavna crkva, Srpska akademija nauka i umetnosti i Udruženje književnika Srbije, odnosno Crne Gore i srpski jezik predstavljaju temelj srpskog nacionalnog identiteta. Narod sa korjenima, istorijom, jezikom, crkvom, kulturom, predstavlja prirodnu prepreku evroatlantskom kolonijalizmu, svođenju ljudi na robove našminkane liberal-demokratijom, kriminalnom bogaćenju političara, brakovima brkatih i jalovih nevjesti sa bradatim mladoženjama, šmrkanju kokaina…
Profesor Božena Jelušić kaže da je ponosna «što je jezik nazvan crnogorskim, jer drugačije nije ni trebalo da bude kada su svi ostali narodi imenovali jezik nazivom svoje države». Nigdje u dokumentima UN ne piše da narodi mogu da imenuju jezike kako im se ćefne. Na Ustavnom sudu SAD tri puta je propao pokušaj preimenovanja engleskog u "američki" jezik, a na Ustavnom sudu Austrije četiri puta "austrijski" nije zamijenio njemački. Pa, koji su to (svi ostali)?
Maksima Draškovića zabrinjava "krađa leksike od preko 500.000 riječi, a da niko ne goni lopova". Vjerovatno Maksim misli na stranu "ekspertsku" grupu, na Josipa Silića, ukrajinku Ljudmilu Vasiljevnu i Milenka Perovića od Vojvodine. Za takve je Nikola Tesla rekao: "Nije mi žao što kradu moje ideje, već mi je žao što nemaju svoje".
Imaće "crnogorski" alfabet što niko na svijetu nema, slova samo za dukljansku nauku: "…naša verzija pravopisa… predviđa da se nova slova koriste samo u naučnim radovima…", kazala je profesor Zorica Radulović. Kakav je to pravopis samo za nauku? Ili je u pitanju što frankeštajn slova neće da se prime u narodu «umnoj patnji nestasalom».
U suštini, nije riječ o jeziku u ovoj tužnoj priči, već o srbofobičnosti degenerisanih montenegrinskih evroatlantista ispalih ispod šinjela "tranzit" režima spremnog na pakt sa đavolom radi očuvanja vlasti. Tu je razlika između milogoraca i Crnogoraca, jer Crnogorci jesu i ostaju «zavjetni vitezovi srpstva», a milogorci se mogu prepoznati u "istrazi poturica", pa zato Slavko Ratković i Ljiljana Adžić brišu Njegoša iz udžbenika "Poznavanja društva" za četvrti razred, a ubacuju Pavelićevog ustaškog sljedbenika Sekulu Drljevića.
Falsifikujući jezik i istoriju u školama, podgoričke režimlije stvaraju, s namjerom, nove generacije koje će mrzjeti Srbiju.
To je sve u duhu "tolerancije" njihovih evroatlantskih gazda da se ne toleriše ništa što je srpsko i pravoslavno.

(autor je nekadaŠnji generalni konzul SRJ u Bariju)

http://www.dan.co.me/index.php?nivo=3&rubrika=Povodi&datum=2011-01-06&clanak=262704

Advertisements

Written by Mika

6. januara 2011. u 12:32

Objavljeno u Uncategorized

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: