Miroslav Antić

ANTIC.org-SNN

Хашки трибунал експерементише над Србима.

leave a comment »


Хашки трибунал експерементише над Србима.

Конференција СРС о неадекватном лечењу проф. др Војислава Шешеља у Хагу

ГЛАВНА ТЕМА | СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА | 02.11.2010 | 18:57
0 коментара
Српска радикална странка
Народна скупштина Републике Србије

02.11.2010. године

Поштовани новинари, позивамо вас да у складу са свешћу о значају ваше професије пренесете наш апел стручној медицинској јавности у вези неадекватног лечења проф. др Војислава Шешеља у Притворској јединици Трибунала у Хагу.

Проф. др Војислав Шешељ је 28. октобра 2010. године због аритмија одведен у болницу на операцију – аблацију. Операција је трајала 3 сата и током ње др Шешељ је из непознатог разлога изгубио свест. Сутрадан у петак је одмах враћен у Притворску јединицу где га третирају као потпуно здравог притвореника. Резултати операције му до данас нису саопштени. С тим у вези ми постављамо питање да ли су лекари икад иког отпустили из болнице без отпусне листе и података о томе у каквом је стању пацијент примљен, какве су интервенције извршене у каквом се стању отпушта, и каква се даља терапија предлаже.

Након операције затворски лекари нису др Шешељу променили терапију. Он и даље пије исте лекове од којих неки могу да изазову аритмије. Подсећамо светску јавност да су медицински експерименти над притвореницима забрањени важећим међународним конвенцијама. Србија не сме да шаље грађане у Хаг да би на њима експериментисали.Подсећамо вас да је до данас деветоро Срба умрло под сумњивим околностима у Хагу, или веома брзо након отпуштања. Поједини сведоци који су одлазили потпуно здрави враћали су се из Хага са најтежим болестима!

Стручна медицинска јавност у Србији ћути о свему овоме! Питамо се зашто? Да ли је то у складу са њиховим етичким кодексом? Министар одбране Драган Шутановац је забранио др Здравку Мијаиловићу изабраном од стране секретаријата Хашког суда који је прегледао др Шешеља у Хагу у октобру 2009. године, да током септембра 2010. године помогне у његовом лечењу. Шутановац је др Мијаиловићу забранио и да се појави на седници Одбора за здравље и породицу Народне скупштине Републике Србије на којој се расправљало о тешком здравственом стању др Војислава Шешеља. Ови подаци показују да режим у Београду жели смрт Војислава Шешеља!

Поставља се питање и због чега о убијању др Шешеља у Хагу ћути Лекарска комора Србије и Српско лекарско друштво? Лекари да ли се сећате дате Хипократове заклетве?

Да би вам потпуно објаснили под каквим се околностима одвијала операција др Шешеља у четвртак указујемо вам на следеће:

Прво, професор Шешељ је пријављен под лажним именом. Чак ни само особље болнице није знало кога ће да оперишу! Најавили су му да ће га оперисати лекар са звањем професора. Његово име није познато. Тај лекар је током упознавања напоменуо да ће резултати операције бити познати сутрадан тј. у петак ујутро. Операција је трајала три сата. Током ње др Шешељ је изгубио свест па су морали да му дају кисеоник. Непознато је због чега је изгубио свест и да ли је намерно уведен у то стање. Током операције док је био у свесном стању др Шешељ је чуо речи лекара који је изјавио да су његови крвни судови у веома добром стању. Међутим када је сонда ушла у само срце расположење доктора који је изводио операцију се променило. Од тада он је искључиво причао на холандском језику који др Шешељ не разуме. Лекар је изгледао забринуто. Каснијепосле операције др Шешеља је посетио лекар који је радио операцију. Доктор јетадаобећао да ће доћи поново ујутру у десет. Међутим у петак ујутро уместо професора појавила се помоћна лекарка која му је саопштила да ће резултати операције бити познати тек за 3 до 4 месеца. То је само по себи било веома сумњиво.

Надлежни лекар је имао обавезу да саопшти све њему познате детаље др Шешељу. Уместо тога он је пожурио да напише исцрпан извештај управи Трибунала у Хагу. Ми захтевамо да се ти подаци доставе др Шешељу што пре. Није прихватљиво да председник Трибунала у Хагу Патрик Липтон Робинсон има више података о здравственом стању др Шешеља од њега самог. Шта то крију у Хашком суду?

Одмах сутрадан после операције др Шешељ је враћен у Притворску јединицу. Отишао јеу амбуланту, где је затекао затворскоглекараи две медицинске сестре. Када им је испричао њему познате детаље о операцији ставили су га на ЕКГ. Када је компјутер први пут избацио резултате прегледа, медицинска сестра је почела да проверава да ли су се откачиле електроде. Све су биле на месту. Поново је урађен ЕКГ и тада је рачунар показао 5 негативних ставки или проблема које је открио. Тада је др Шешељ чуо само једну реч – екстрасистоле – ванредни срчани откуцај, што је указивало на то да још увек има аритмије. Затворски лекар Паулус Фалке је брже – боље рекао да је апарат покварен!Нису хтели да му објасне резултате. Одмах након тога др Шешеља су из амбуланте вратили у ћелију где је под редовним затворским режимом.

Др Шешељ и даље прима исту терапију прописану од стране затворских лекара. Неки од тих лекова изазивају аритмије. То што му није промењена терапија, може да укаже да операција није успела, на немар или намеру да се његово здравствено стање даље погоршава.

Упозоравамо Трибунал у Хагу и републичку Владу да не смеју да крију податке од пацијента макар он био и у притвору. Универзална декларација о људским правима УН обавезује и Хашки трибунал и режим у Београду да све што им је познато о здравственом стању др Шешеља саопште њему. Право на информисање пацијента о подацима битним за његово здравље је основно људско право.

Свако погоршање здравља др Шешеља ми ћемо третирати као намерно угрожавање његовог живота од стране Хашког трибунала и режима у Београду.

Због свега наведеног, позивамо стручну медицинску јавност да у складу са својом хуманом професијом пробије зид ћутања како би заједно спречили убијање проф. др Војислава Шешеља у Хагу.

http://srb.fondsk.ru/news/2010/11/02/hashki-tribunal-eksperementishe-nad-srbima-konferencia-srs-o-neadekvatnom-lechenu-prof-dr-voislava-sheshela-u-hagu.html

Advertisements

Written by Mika

2. novembra 2010. u 18:03

Objavljeno u Uncategorized

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: